Dirigent

 

dirigent.pg Patrick van Dessel (1972-) is geboren in Bergen op Zoom en muziek is met de paplepel ingegeven. Als oudste zoon uit een zeer muzikaal gezin, en muzikale familie,   leerde hij al vroeg de muziektheorie, piano bespelen en zingen.

 Algemene Muzikale Vorming en pianolessen volgde hij aan de plaatselijke muziekschool. Na de middelbare school studeerde hij Schoolmuziek aan het     conservatorium in Tilburg. Hier werd de interesse gewekt voor de vakgebieden die hem nu het meeste bezighouden, namelijk zingen, dirigeren, componeren /   arrangeren, en volgde hij ook lessen voor deze vakgebieden. Al op jeugdige leeftijd geeft hij leiding aan diverse koren zoals kinderkoren, jongerenkoren,   volwassenenkoren en kerkkoren en componeerde diverse werken voor deze koren. Ook heeft hij al verschillende prijzen in de wacht gesleept op concoursen,   bondswedstrijden en koorwedstrijden.

 In 2005 heeft hij VanDesselmusic opgericht. Hét adres voor directie, compositie en arrangement; Een muziekbedrijf dat de positie van de amateurvereniging   binnen het dorp of samenleving snapt, en werkt mee om voor de vereniging een goede en herkenbare plaats binnen dit kader te ontwikkelen of voort te zetten.   Motivatie, plezier in samen muziek maken en ontwikkeling van muzikaliteit staan hierbij hoog in het vaandel.

 Als rasechte Brabander draagt hij dit chauvinisme dan ook graag uit tijdens het musiceren en combineert het bourgondische met het muzikale.

 Momenteel is Patrick koor-, en orkestleider van de diverse verenigingen in Zuid-Holland, schrijft hij met regelmaat arrangementen of originele composities en   verzorgt hij workshops en begeleiding op piano.